16 Temmuz 2010 Cuma

FesBuk Nasıl İptal Edilir?

www.tips-fb.com
Fesbuk; hesabınızla bağlantınızı kesmek için 2 yöntem sunuyor:
  1. Hesabı dondurmak

  2. Hesabı tamamen silmek

1. yöntemde; “bir süreliğine fesbuktan uzak durayım belki ilerde geri dönerim” derseniz

  • Üstte isminizin yanındaki Ayarlar menüsünde Hesap Ayarlarını tıklayın


  • En altta Hesabı dondur yanındaki dondur linkini tıklayın

  • Emin olduğunuzu teyit eden bir soru ve sebgep için seçenekler çıkacak


  • Aşağıda Bundan sonra Fesbuk'tan gelen e-postaların alımını durdur. seçeneğini seçin ve Hesabımı dondur u tıklayın.

Dikkat edin. Hesabını dondurduktan sonra bile, arkadaşların seni etkinliklere davet edebilir, fotoğraflarda etiketleyebilir ya da gruplara davet edebilir. Bu onay kutusunu işaretlersen, arkadaşlarından bu tür e-posta davetleri ve bildirimler almazsın.

  • Hesabınızı dondurduktan sonra herhangi bir zamanda aynı kullanıcı adı ve şifre ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

2. yöntem ise hesabı tamamen siliyor. Aslında fesbuk kullanıcıların hesaplarını silmeyi pek istemiyor. Oyüzden menülerde ve ayarlarda böyle bir seçenek yok. Hesabı silmek için aşağıdaki yolu izleyin.



  • Üstte isminizin yanındaki Ayarlar menüsünde Yardımı tıklayın

  • Yardım merkezi arama kutusuna Hesabımı nasıl silerim yazıp entere basın.


  • Hesabımı kalıcı olarak silmek istiyorum. Hesabımı nasıl silerim? konu başlığını tıklayın. Altında gerekli açıklamalar çıkacak.

  • Bu açıklamada hesabı silmek için linki tıklayın. ( http://www.fesbuk.com/help/contact.php?show_form=delete_account )

  • Açılan sayfada Gönder’i tıklayın

  • Açılan sayfada şifrenizi ve altta resimdeki metni yazıp Tamam’ı tıklayın

  • Hesabın donduruldu ve 14 gün içerisinde kalıcı olarak silinecek. Eğer önümüzdeki 14 gün içerisinde hesabına giriş yaparsan, hesabın tekrar etkinleştirilecek ve silme isteğini iptal edebileceksin. Mesajıyla karşılaşacaksınız. Tamam’ı tıklayın ve 15 gün boyunca hesabınıza giriş yapmayıp kuluçkada bırakın :) Hepsi bu





Fesbuk üye olmak istiyorum?

www.tips-fb.com
Fesbuk Nedir? Fesbuk’a Nasıl Üye olunur?

Fesbuk son günlerde ülkemizdede kullanımı patlama yapan sitelerden bir tanesi. Sitede yapabileceğiniz şeyler çok fazla, normal sosyal ağlardan farklı olarak arkadaşlarınızla çeşitli uygulamaları (application) paylaşabiliyorsunuz. Resimlerinizi aktarabiliyor diğer insanların kurduğu gruplara üye olabiliyorsunuz ve toplantılar düzenleyip, etkinlerle birlikte dostlarınızla bir araya gelebiliyorsunuz.

Ayrıca fesbuk’a üye olarak sizin gibi düşünen yerli ve yabancı birçok insanı bulabilmeniz mümkün. Çünkü fesbuk’a kayıt olduğunuzda karşınıza her tür düşünceden, her tür faaliyet grubundan ünlü veya tanınmayan birçok insanla iletişim kurmanız mümkün.

Kısacası Fesbuk sosyal bir ağ sitesi ve bu sosyal ağ fesbuk üye sayısını arttırdıkça büyüyen bir ağ haline geldi. Günümüzde ABDnin en büyük sosyal ağı olan MySpace.com’u bile geride bırakan fesbuk, kendisine kayıt olanları her zaman yeni uygulamalar ve sürprizlerle karşılıyor.

Fesbuk’a kayıt olmanın çok çeşitli yolları bulunmakla beraber bu yazımızda size klasik bir yöntemi anlatmaya çalışacağız. fesbuk kaydol işlemini gerçekleştirmek için öncelikle size vereceğimiz fesbuk Login bağlantısına girmelisiniz. fesbuk kayıt sayfasına gitmek için şuraya veya buraya tıklayabilirsiniz. Eğer daha önce bir login yapmadıysanız bu sayfalar sizi fesbuk kayıt formuna gönderecektir. fesbuk üye olma sayfasında aşağıdaki gibi bir form ile karşılaşacaksınız.


Bu formda yazanları doldurup, geçerli bir mail adresi ile kaydol tuşuna bastığınız zaman fesbuk kayıt işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Dikkat etmeniz gereken şey, formda girdiğiniz tek doğru bilginin mail adresi olmasıdır. Diğer bilgileri doğru girmek zorunda DEĞİLSİNİZ. Özellikle doğum tarihi birçok yerde sizi tanıtan ve bankalar olsun, devlet daireleri olsun birçok yerde sorulan ve araştırılan bir bilgi olduğu için doğru girmeniz önerilmez.

Fesbuk Üyeliğiniz şimdiden hayırlı olsun!..